CFFB

Nyheder - Center for Fælles Beslutningstagning

Center for Fælles Belutningstagning nu på LinkedIn

15. Marts 2020

Det er nu muligt at følge Center for Fælles Beslutningstagning på LinkedIn. Her vil du løbende blive orienteret om og få indblik i, hvordan vi som Center arbejder med forskning i og implementering af fælles beslutningstagning. Derudover vil du blive opdateret på fælles beslutningstagning, komme med ind i implementeringsprocessen af fælles beslutningstagning i Region Syddanmark, møde centerets medarbejdere og få links til artikler om fælles beslutningstagning.

Du har mulighed for at følge os på LinkedIn.

  

Rettigheder for kræftpatienter

10. februar 2020

Hvis du selv blev kræftpatient – hvordan ville du så gerne behandles og hvilke rettigheder så du gerne, at du havde? I denne nye artikel gives der 10 bud på hvad der bør være essentielle rettigheder for at sikre, at enhver kræftpatient bliver behandlet værdigt, fagligt korrekt og inddraget i beslutninger om sin behandling. De 10 principper er beregnet til at åbne en diskussion, ikke til at være en fuldbyrdet liste.
Artiklens forfatter er Joseph Jacobson, Leonard Berry, Patricia A. Spears, Karina Dahl Steffensen og Deanna J. Attai og udgivet af JCO Oncology Practice.

Artiklen har været omtalt i både IHI’s nyhedsbrev og i Medscape Oncology

Læs artiklen

Evaluering af brystkræftpatienters tilfredshed ved hjælp af e-PRO 

31. januar 2020

Selvom det er rigtigt positivt, at flere og flere overlever brystkræft, er der opstået et nyt behov for at optimere den opfølgende behandling. I artiklen Satisfaction with care and adherence to treatment when using patient reported outcomes to individualize follow-up care for women with early breast cancer – a pilot randomized controlled trial skrevet af Cathrine L. Riis, Pernille T. Jensen, Troels Bechmann, Søren Møller, Angela Coulter og Karina Dahl Steffensen, har man undersøgt, om man kan reducere antallet af fremmøder på kræftafdelingen ved i stedet at indhente elektroniske patient rapporterede oplysninger (e-PRO) og kun indkalde patienter til kontrol, hvis de havde symptomer, påvirket livskvalitet eller havde et ønske om at blive set på sygehuset. Patienter der blev fulgt på denne nye måde var mindst ligeså tilfredse som patienter, der blev fulgt med standard kontrol hver 6. måned.

Artiklen er udgivet af Acta Oncologica.

Læs artiklen ved at klikke her.I "Seneste nyt" finder du informationer om, hvad der sker i Center for Fælles Beslutningstagning samt i den regionale udrulning af fælles beslutningstagning.

Du vil ligeledes kunne indhente viden om og tilgå nye artikler udgivet af Centeret samt Centerets Advisory Board. 

Artikler af ældre dato finder du i "Nyhedsarkiv" eller under fanen "Mere viden"


 Artikel

 Artikel